Absolute Java 5th Edition by Walter Savitch –  Test Bank

$30.00
admin

Edition: 5th Edition

Format: Downloadable ZIP File

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Absolute Java 5th Edition by Walter Savitch –  Test Bank

ISBN-10: 0132830310, ISBN-13: 978-0132830317

Chapter 1: Getting Started

n Multiple Choice

1)            Java is an object-oriented programming language.  An object-oriented language

(a)    Uses structured programming.

(b)   Views a program as consisting of objects which communicate through interactions.

(c)    Functionally breaks down problems into smaller, more manageable problems.

(d)   All of the above.

Answer:   B

2)            In Java, the equal sign is used as the ___________ operator.

(a)    increment

(b)   decrement

(c)    assignment

(d)   negation

Answer:   C

3)            In Java, source code is compiled into object code called ______________.

(a)    Bit-code

(b)   Class code

(c)    Method code

(d)   Byte-code

Answer:   D

4)            The hardest kind of error to detect in a computer program is a:

(a)    Syntax error

(b)   Run-time error

(c)    Logic error

(d)   All of the above

Answer:   C

5)            Identify the invalid Java identifier.

(a)    1Week

(b)   Week1

(c)    amountDue

(d)   amount_due

Answer:   A

6)            What is the value of the variable amountDue?

double price = 2.50;

double quantity = 5;

double amountDue = 0;

amountDue = price * quantity;

 

(a)    12

(b)   12.25

(c)    12.5

(d)   13

Answer:   C

7)            What is the value of 7.52e-5?

(a)    752000.0

(b)   0.0000752

(c)    0.000752

(d)   0.00752

Answer:   B

8)            What is the Java expression for 4a2 + 2b * c?

(a)    (4 * a) + (2 * b) * c

(b)   (4 * a * a) + ((2 * b) * c)

(c)    ((4 * a * a) + (2 * b)) * c

(d)   (4 + a * a) + ((2 + b) * c)

Answer:   B

9)            What is the Java expression for 27xy?

(a)    27 + (x * y)

(b)   27 * (x + y)

(c)    27 * x * y

(d)   27x * y

Answer:   C

10)        The value of the expression (int) 27.6 evaluates to:

(a)    28

(b)   27

(c)    26

(d)   None of the above.

Answer:   B

11)        Which operator is used to concatenate two strings?

(a)    +

(b)   –

(c)    *

(d)   /

Answer:   A

12)        Which operator returns the remainder of integer division?

(a)    %

(b)   /

(c)    *

(d)   none of the above

Answer:   A

13)        What is the value of the variable c in the statements that follow?

String phrase = “Make hay while the sun is shining.”;

char c = phrase.charAt(10);

(a)    w

(b)   h

(c)    i

(d)   None of the above

Answer:   B

14)        The escape sequence the represents the new-line character is:

(a)    \r

(b)   \t

(c)    \n

(d)   \\

Answer:   C

15)        The syntax that declares a Java named constant named SALES_TAX is:

(a)    double SALES_TAX = 7.50;

(b)   public double SALES_TAX = 7.50;

(c)    public static double SALES_TAX = 7.50;

(d)   public static final double SALES_TAX = 7.50;

Answer:   D

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Absolute Java 5th Edition by Walter Savitch –  Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vendor Information

  • Address:
  • No ratings found yet!