Test Bank For Business Essentials 8th Canadian Edition By Ronald J. Ebert

$15.00
admin

Edition: 8th Edition

Format: Downloadable ZIP File

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Test Bank For Business Essentials 8th Canadian Edition By Ronald J. Ebert

ISBN-10: 0134000099, ISBN-13: 978-0134000091

Chapter 1   Understanding the Canadian Business System

 

1.1   Multiple-Choice Questions

 

1) Profit is

  1. A) what remains after business expenses are subtracted from business revenues.
  2. B) what remains after dividends have been paid to stockholders.
  3. C) equal to total revenue minus cash expenses.
  4. D) what remains after income taxes have been paid.
  5. E) double the amount the company pays in.

Answer:  A

Diff: 1     Type: MC     Page Ref: 5

Skill:  Knowledge

Objective:  1.1

 

2) What are profits?

  1. A) Total money taken in by a corporation
  2. B) Increases in income from year to year
  3. C) Increases in a corporation’s stock price
  4. D) Revenue generated by goods and services
  5. E) Difference between revenues and expenses

Answer:  E

Diff: 1     Type: MC     Page Ref: 5

Skill:  Knowledge

Objective:  1.1

 

3) Profit is

  1. A) the market value of shares of stock in a company.
  2. B) the level of expenses divided by the firm’s assets.
  3. C) what remains after business expenses are subtracted from business revenues.
  4. D) gross revenue minus taxes a company pays.
  5. E) gross sales minus taxes a company pays.

Answer:  C

Diff: 1     Type: MC     Page Ref: 5

Skill:  Knowledge

Objective:  1.1

 

 

4) This week, Abe’s Muffler Shop had sales of $4000, employees were paid $1000, the cost of goods was $1500, and rent was $500. Profit for the week was

  1. A) $3000.
  2. B) $1000.
  3. C) $4000.
  4. D) $2500.
  5. E) $500.

Answer:  B

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 5

Skill:  Application

Objective:  1.1

5) How are provincial universities in Canada different from business firms?

  1. A) They do not seek to make a profit.
  2. B) They deal with people, not things.
  3. C) Their organizational boundaries exclude business firms.
  4. D) They do not produce goods or services.
  5. E) They are more important to society than business firms.

Answer:  A

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 5

Skill:  Comprehension

Objective:  1.1

 

6) Forbes magazine ranked 134 countries in terms of how attractive they were to do business in. Where did Canada rank?

  1. A) First
  2. B) Second
  3. C) Fifth
  4. D) Twenty-fifth
  5. E) Eighty-seventh

Answer:  A

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 5

Skill:  Knowledge

Objective:  1.1

 

7) Examples of businesses include all of the following except

  1. A) local supermarkets.
  2. B) one-person businesses, like barbershops.
  3. C) non-profit organizations.
  4. D) large corporations like Canadian Pacific or Alcan Aluminum.
  5. E) farms.

Answer:  C

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 5

Skill:  Comprehension

Objective:  1.1

 

 

8) ________ produce most of the goods and services consumed in Canada.

  1. A) Businesses
  2. B) Labour unions
  3. C) Non-profit organizations
  4. D) Canadian provincial governments
  5. E) Charities

Answer:  A

Diff: 1     Type: MC     Page Ref: 5

Skill:  Comprehension

Objective:  1.1

9) Not-for-profit organizations

  1. A) are content with small profits, whereas business firms want large profits.
  2. B) are more important than business firms in the Canadian economy.
  3. C) use the funds from government grants or from the sale of goods or services to provide service to the public.
  4. D) sell only services, not goods.
  5. E) are not allowed to operate in the manufacturing sector.

Answer:  C

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 5

Skill:  Comprehension

Objective:  1.1

 

10) If two people exchange an apple, they each still have just one apple, but if they exchange ideas, they now each have two ideas. This is an illustration of

  1. A) the importance of natural resources.
  2. B) the principle of specialization of labour.
  3. C) the difference between information and all the other factors of production.
  4. D) the importance of profit in market economies.
  5. E) the importance of government regulation.

Answer:  C

Diff: 2     Type: MC     Page Ref: 5

Skill:  Comprehension

Objective:  1.2

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Business Essentials 8th Canadian Edition By Ronald J. Ebert”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vendor Information

  • Address:
  • No ratings found yet!