Test Bank For Campbell Biology 10th Edition By Reece

$15.00
admin

Edition: 10th Edition

Format: Downloadable ZIP File

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Test Bank For Campbell Biology 10th Edition By Reece

ISBN-10: 0321775651, ISBN-13: ‎978-0321775658

Chapter 1   Evolution, the Themes of biology, and Scientific Inquiry

 

1) Cells are _____.

  1. A) only found in pairs, because single cells cannot exist independently
  2. B) limited in size to 200 and 500 micrometers in diameter
  3. C) characteristic of eukaryotic but not prokaryotic organisms
  4. D) characteristic of prokaryotic and eukaryotic organisms

Answer:  D

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

Section:  1.1

 

2) In comparison to eukaryotes, prokaryotes _____.

  1. A) are more structurally complex
  2. B) are larger
  3. C) are smaller
  4. D) do not have membranes

Answer:  C

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

Section:  1.1

 

3) Which of the following types of cells utilize deoxyribonucleic acid (DNA) as their genetic material but do not have their DNA encased within a nuclear envelope?

  1. A) animal
  2. B) plant
  3. C) archaean
  4. D) fungi

Answer:  C

Bloom’s Taxonomy:  Application/Analysis

Section:  1.1

 

4) To understand the chemical basis of inheritance, we must understand the molecular structure of DNA. This is an example of the application of which concept to the study of biology?

  1. A) evolution
  2. B) emergent properties
  3. C) reductionism
  4. D) feedback regulation

Answer:  C

Bloom’s Taxonomy:  Application/Analysis

Section:  1.1

 

 

5) A localized group of organisms that belong to the same species is called a _____.

  1. A) community
  2. B) population
  3. C) ecosystem
  4. D) family

Answer:  B

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

Section:  1.1

6) Which of the following statements is FALSE regarding the complexity of biological systems?

  1. A) An understanding of the interactions between different components within a living system is a key goal of a systems biology approach to understanding biological complexity.
  2. B) Knowing the function of a component of a living system can provide insight into its structure and organization.
  3. C) Understanding the chemical structure of DNA reveals how it directs the functioning of a living cell.
  4. D) An ecosystem displays complex properties not present in the individual communities within it.

Answer:  C

Bloom’s Taxonomy:  Application/Analysis

Section:  1.1

 

7) When a person gets dehydrated while exercising on a hot day, their pituitary gland releases ADH, a hormone that signals the kidneys to retain more water.  This is an example of

  1. A) Positive feedback regulation
  2. B) Negative feedback regulation
  3. C) Chemical cycling
  4. D) Emergent properties

Answer:  B

Bloom’s Taxonomy:  Application/Analysis

Section:  1.1

 

8) Prokaryotes are classified as belonging to two different domains. What are the domains?

  1. A) Bacteria and Eukarya
  2. B) Archaea and Monera
  3. C) Bacteria and Protista
  4. D) Bacteria and Archaea

Answer:  D

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

Section:  1.2

 

 

9) Which of these provides evidence of the common ancestry of all life?

  1. A) near universality of the genetic code
  2. B) structure of the nucleus
  3. C) structure of cilia
  4. D) structure of chloroplasts

Answer:  A

Bloom’s Taxonomy:  Application/Analysis

Section:  1.2

 

10) Which branch of biology is concerned with the naming and classifying of organisms?

  1. A) informatics
  2. B) taxonomy
  3. C) genomics
  4. D) evolution

Answer:  B

Bloom’s Taxonomy:  Knowledge/Comprehension

Section:  1.2

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Campbell Biology 10th Edition By Reece”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vendor Information

  • Address:
  • No ratings found yet!