Test Bank For Computers Are Your Future 12th Edition by Laberta

$20.00
admin

Edition: 12th Edition

Format: Downloadable ZIP File

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Test Bank For Computers Are Your Future 12th Edition by Laberta

ISBN-10: 0132545187, ISBN-13: 978-0132545181

Chapter 1  Computers and You

 

1) Which of the following is NOT a basic computer operation?

  1. A) Input
  2. B) Throughput
  3. C) Processing
  4. D) Storage

Answer:  B

Diff: 1

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

2) Which of the following years did the World Wide Web begin?

  1. A) 1989
  2. B) 1993
  3. C) 1997
  4. D) 2000

Answer:  B

Diff: 3

Reference:  Chapter Introduction

 

3) The computer function in which raw data is received is known as:

  1. A) input.
  2. B) processing.
  3. C) output.
  4. D) storage.

Answer:  A

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

4) The computer function in which processed data is displayed is known as:

  1. A) input.
  2. B) processing.
  3. C) output.
  4. D) storage.

Answer:  C

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

 

5) Which of the following eras were only the U.S. government, colleges, and universities able to access the Internet?

  1. A) 1960s
  2. B) 1970s
  3. C) 1980s
  4. D) 1990s

Answer:  C

Diff: 3

Reference:  Chapter Introduction

6) The computer function in which raw data is converted into meaningful information is known as:

  1. A) input.
  2. B) processing.
  3. C) output.
  4. D) storage.

Answer:  B

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

7) The two main categories of software are:

  1. A) internal software and external software.
  2. B) user software and computer software.
  3. C) system software and application software.
  4. D) task software and instructional software.

Answer:  C

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

8) The type of software that sits on top of the operating system and utilizes the computer’s capabilities to perform a user task is called:

  1. A) system software.
  2. B) utility software.
  3. C) application software.
  4. D) internal software.

Answer:  C

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

9) OS is an abbreviation for which of the following terms?

  1. A) Operating System
  2. B) Operations Schedule
  3. C) Overlay System
  4. D) Outsourced System

Answer:  A

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

10) Which of the following is NOT an example of an input device?

  1. A) Microphones
  2. B) Speakers
  3. C) Scanners
  4. D) Digital cameras

Answer:  B

Diff: 2

Reference:  Input: Getting Data into the Computer

11) The computer function where output is saved for later use is known as:

  1. A) input.
  2. B) processing.
  3. C) storage.
  4. D) None of the above

Answer:  C

Diff: 2

Reference:  Understanding the Computer: Basic Definitions

 

12) The CPU is often referred to as the ________ of the computer.

  1. A) heart
  2. B) brain
  3. C) core
  4. D) soul

Answer:  B

Diff: 2

Reference:  Processing: Transforming Data into Information

 

13) The most important type of memory that a typical computer uses during the processing operation is ________ memory.

  1. A) read-only
  2. B) flash
  3. C) storage
  4. D) random access

Answer:  D

Diff: 1

Reference:  Processing: Transforming Data into Information

 

14) Output refers to:

  1. A) displaying the results of the processing operation so that people can understand it.
  2. B) sending the results of computer processing to a permanent location.
  3. C) information that needs further computer activity to provide meaning to people.
  4. D) performing operations on the input data.

Answer:  A

Diff: 2

Reference:  Output: Displaying Information

 

 

15) CPU is an abbreviation for ________ processing unit.

  1. A) calculation
  2. B) common
  3. C) complex
  4. D) central

Answer:  D

Diff: 1

Reference:  Processing: Transforming Data into Information

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Computers Are Your Future 12th Edition by Laberta”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vendor Information

  • Address:
  • No ratings found yet!