Test Bank For Dental Terminology 3rd Edition By Charline M. Dofka

$30.00
admin

Edition: 3rd Edition

Format: Downloadable ZIP File

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Test Bank For Dental Terminology 3rd Edition By Charline M. Dofka

ISBN-10: 1133019714, ISBN-13: 978-1133019718

Chapter 1: Introduction to Dental Terminology
TRUE/FALSE
1. A dye is a tooth or bridge pattern used in prosthodontic dentistry.
ANS: F
Dye is coloring material. Die is a pattern.
PTS: 1 DIF: moderate REF: Locate the Dental Word

2. Axillary refers to an underarm site.
ANS: T
Axillary refers to an underarm site but sometimes is confused with auxiliary, which refers to a
helping subsidiary.
PTS: 1 DIF: moderate REF: Locate the Dental Word

3. Esthetics pertains to beauty.
ANS: T
Esthetics pertains to beauty but sometimes is confused with anesthesia, which means loss of pain
sensation.
PTS: 1 DIF: moderate REF: Locate the Dental Word

4. Facial pertains to the face.
ANS: T
Facial pertains to the face but sometimes is confused with fascial, which pertains to the fibrous
membrane on muscles.
PTS: 1 DIF: moderate REF: Locate the Dental Word

5. Palpation is a condition of racing or increased heartbeat.
ANS: F
Palpation is the use of hand or finger pressure to locate/examine but sometimes is confused with
palpitation, which refers to a racing heartbeat.
PTS: 1 DIF: moderate REF: Locate the Dental Word

6. Suture refers to either a line where two bones unite or a stitch repairing a wound.
ANS: T
The word 搒 uture? has two meanings: either a line where two bones unite or a stitch repairing a
wound.
PTS: 1 DIF: moderate REF: Locate the Dental Word

7. An acronym is a word that is similar in sound and spelling to another word but has a different
meaning.
ANS: F
An acronym is an abbreviated form made up of the first letters of several words. A homonym is a
word that is similar in sound and spelling to another word but has a different meaning.
PTS: 1 DIF: moderate REF: Locate the Dental Word

8. An acronym is an abbreviated form made up of the first letters of several words.
ANS: T
An acronym is an abbreviated form made up of the first letters of several words but sometimes is
confused with homonym, which refers to words that are similar in sound and spelling but have
different meanings.
PTS: 1 DIF: moderate REF: Locate the Dental Word

9. An eponym is an abbreviation made up of the first letter of several words.
ANS: F
An eponym is a term that includes the name of the person who developed the procedure,
discovered the anatomical area, or similar referent. An acronym is an abbreviation made up of the
first letter of several words.
PTS: 1 DIF: moderate REF: Locate the Dental Word

10. A prefix may be added at the end of the word root to modify the meaning.
ANS: F
A prefix may be added to the beginning of the word root. A suffix is added at the end of a word
root.
PTS: 1 DIF: moderate REF: Analyze the Structure of the Dental Word

11. A suffix is added at the end of a word root to modify the meaning.
ANS: T
A suffix goes at the end of a word root to modify the meaning. A prefix goes at the beginning.
PTS: 1 DIF: moderate REF: Analyze the Structure of the Dental Word

12. Cyanosis is a descriptive term indicating the yellow coloration of something.
ANS: F
Cyanosis is a descriptive term indicating the bluish coloration of something. The prefix xanth/o is
descriptive of yellow coloration.
PTS: 1 DIF: moderate REF: Prefix

13. Laryngitis is the inflammation of the voice box.
ANS: T
Laryn is the root word indicating larynx. In lay terms the larynx is referred to as the voice box.
PTS: 1 DIF: easy REF: Root Words

14. Many medical terms have their origins in Old English.
ANS: F
Many medical terms are derived from Latin; not Old English.
PTS: 1 DIF: easy REF: Analyze the Structure of the Dental Word

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Dental Terminology 3rd Edition By Charline M. Dofka”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vendor Information

  • Address:
  • No ratings found yet!