Test Bank For Global 2nd Edition by Mike Peng

$18.00
admin

Edition:  2nd Edition

Format: Downloadable ZIP Fille

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Test Bank For Global 2nd Edition by Mike Peng

Chapter 1—Globalizing Business

TRUE/FALSE

1. A multinational enterprise is a firm that engages in foreign direct investment by directly investing in, controlling, and managing value-added activities in other countries.

ANS: T PTS: 1 DIF: Moderate REF: pp. 4-5
OBJ: 1.1 NAT: AACSB: Tier 1 Analytic | Tier 2 Creation of Value

2. The terms international business (IB) and global business are synonymous.

ANS: F PTS: 1 DIF: Easy REF: p. 5
OBJ: 1.1 NAT: AACSB: Tier 1 Reflective Thinking | Tier 2 Strategy

3. The term international business always refers to business activities conducted abroad.

ANS: F PTS: 1 DIF: Difficult REF: p. 5
OBJ: 1.1 NAT: AACSB: Tier 1 Communication | Tier 2 Environmental Influences

4. Global business includes both international (cross-border) activities as well as domestic business activities.

ANS: T PTS: 1 DIF: Moderate REF: p. 5
OBJ: 1.1 NAT: AACSB: Tier 1 Reflective Thinking | Tier 2 Environmental Influences

5. Emerging markets contribute about 25% of global GDP when adjusted for purchasing power parity, PPP.

ANS: F PTS: 1 DIF: Moderate REF: pp. 5-6
OBJ: 1.1 NAT: AACSB: Tier 1 Analytic | Tier 2 Environmental Influences

6. The term “base of the pyramid” represents economies in which individuals make less than $2,000 a year.

ANS: T PTS: 1 DIF: Easy REF: p. 6
OBJ: 1.1 NAT: AACSB: Tier 1 Reflective Thinking | Tier 2 Environmental Influences

7. The greatest number of opportunities for global businesses is opened at the “top of the pyramid,” where individuals have the greatest purchasing power.

ANS: F PTS: 1 DIF: Moderate REF: p. 6
OBJ: 1.1 NAT: AACSB: Tier 1 Analytic | Tier 2 Creation of Value

8. Most top managers of large firms lack significant global competence.

ANS: F PTS: 1 DIF: Easy REF: p. 7
OBJ: 1.2 NAT: AACSB: Tier 1 Reflective Thinking | Tier 2 Strategy

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Global 2nd Edition by Mike Peng”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vendor Information

  • Address:
  • No ratings found yet!