Test Bank For Global Business International Edition 2nd Edition by Mike Peng

$20.00
admin

Edition:  2nd Edition

Format: Downloadable ZIP Fille

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Test Bank For Global Business International Edition 2nd Edition by Mike Peng

Chapter 1—Globalizing Business

TRUE/FALSE

1. Terms International Business (IB) and the term global business are synonymous.

ANS: F PTS: 1 DIF: Easy OBJ: 1.1
NAT: AACSB: Tier 1 Reflective Thinking; Tier 2 Strategy

2. Multinational enterprise is a firm that engages in foreign direct investment by directly investing in, controlling, and managing value-added activities in other countries.

ANS: T PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: 1.1
NAT: AACSB: Tier 1 Analytic; Tier 2 Creation of Value

3. The term International Business should always refer to business activities conducted abroad.

ANS: F PTS: 1 DIF: Difficult OBJ: 1.1
NAT: AACSB: Tier 1 Communication; Tier 2 Environmental Influence

4. Global business includes both international (cross-border) activities as well as domestic business activities.

ANS: T PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: 1.1
NAT: AACSB: Tier 1 Reflective Thinking; Tier 2 Environmental Influence

5. Gross domestic product (GDP) is the sum of value added by resident firms, households, and government operating in an economy.

ANS: T PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: 1.1
NAT: AACSB: Tier 1 Reflective Thinking; Tier 2 Environmental Influence

6. Emerging markets contribute about 25% of global GDP when adjusted for purchasing power parity, PPP.

ANS: F PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: 1.1
NAT: AACSB: Tier 1 Analytic; Tier 2 Environmental Influence

7. Purchasing power parity (PPP) is a conversion that determines the equivalent amount of goods and services different currencies can purchase.

ANS: T PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: 1.1
NAT: AACSB: Tier 1 Analytic; Tier 2 Environmental Influence

8. Purchasing power parity (PPP) is an adjustment that reflects the differences in cost of living in countries.

ANS: T PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: 1.1
NAT: AACSB: Tier 1 Analytic; Tier 2 Environmental Influence

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Global Business International Edition 2nd Edition by Mike Peng”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vendor Information

  • Address:
  • No ratings found yet!