Test Bank For History of the American Economy 12th Edition

$12.00
admin

Edition:  12th Edition

Format: Downloadable ZIP Fille

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Test Bank For History of the American Economy 12th Edition by Gary M. Walton

Chapter 1
Growth, Welfare, and the American Economy

General Questions
1. Which of the following is NOT a direct indicator of a society’s well-being?
a. Changes in average height
b. Changes in life expectancy
c. Changes in average weight
d. Stock of nuclear weapons
ANSWER: d.

2. Which of the following most accurately describes world population growth?
a. World population has increased steadily during the past 6,000 years.
b. World population has exhibited significant cyclical patterns of growth and decline.
c. World population was relatively small until 1750, after which it increased rapidly.
d. World population was small until World War II, after which it increased very quickly.
ANSWER: c.

3. Which of the following most accurately describes changes in life expectancy?
a. Life expectancy was relatively low until 1750, after which it increased rapidly.
b. Life expectancy has increased steadily during the past 6,000 years.
c. Life expectancy was low until after World War II, after which it increased very quickly.
d. Life expectancy has exhibited significant cyclical patterns of growth and decline.
ANSWER: a.

4. Per capita GDP in the U.S. during the 20th century _____.
a. has remained about the same
b. increased until about 1970 and decreased since then
c. was cyclical, but generally trending upward throughout the century
d. was cyclical, but generally trending downward throughout the century
ANSWER: c.

5. Which of the following is true about present day Americans who are classified as “officially poor” by the government?
a. Their incomes are about the same as those at the official poverty level in 1950.
b. Their incomes are higher than all but the richest Americans in 1900.
c. Their incomes are about the same as those at the official poverty level in 1900.
d. Their incomes are about the same as those in the middle class in 1950.
ANSWER: b.

6. Which of the following is true about present day Americans who are at the official poverty level?
a. Their incomes are about the same as the average per capita income in most of the developed nations of the world..
b. Their incomes are about half of the average world income.
c. Their incomes are far higher than the average per capita income in most of the rest of the world.
d. Their incomes are almost equal to the average income of people in nations like China, India, and Pakistan.
ANSWER: c.

7. Which of the following statements is most accurate about ownership of household goods, such as flush toilets, refrigerators, televisions, clothes dryers and automobiles?
a. In 2005, very few “officially poor” Americans owned these goods.
b. The same proportion of Americans who were officially poor owned these goods in 2005 in comparison to 1950. The proportion of officially poor Americans who owned these goods in 2005 was equal to the proportion of all households who owned these goods in 1950.
c. A higher proportion of “poor” Americans owned these goods in 2005 compared to the proportion of all U.S. households who owned these goods in 1950.
d. The proportion of Americans at the poverty level who owned these goods in 2005 was exactly double the proportion of all households who owned these goods in 1950.
ANSWER: c.

8. In the year 2010, the richest fifth of the American population earned close to:
a. 50% of the total income.
b. 20% of the total income.
c. 30% of the total income.
d. 80% of the total income.
ANSWER: a.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For History of the American Economy 12th Edition”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vendor Information

  • Address:
  • No ratings found yet!