Test Bank For Legal Environment of Business 8th Edition By Cheeseman

$15.00
admin

Edition: 8th Edition

Format: Downloadable ZIP File

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Test Bank For Legal Environment of Business 8th Edition By Cheeseman

ISBN-10: 013397331X, ISBN-13: 978-0133973310

Chapter 1   Legal Heritage and the Digital Age

 

1) Law is described as ________.

  1. A) a body of rules of action or conduct prescribed by controlling authority and having binding legal force
  2. B) a study of fundamental problems, such as those connected with existence like knowledge and language
  3. C) a legal system that builds and organizes knowledge in the form of testable explanations and predictions
  4. D) a group of legal hypotheses employed to explain a legal phenomenon

Answer:  A

Diff: 1

Skill:  Legal Concepts

LO:  1.1 Define law.

AACSB:  Analytical thinking

Classification:  Concept

 

2) The Analytical School of jurisprudence maintains that the law should be ________.

  1. A) shaped by logic
  2. B) based on social behavior
  3. C) set by the ruling class
  4. D) based on morality

Answer:  A

Diff: 1

Skill:  Legal Concepts

LO:  1.1 Define law.

AACSB:  Analytical thinking

Classification:  Concept

 

3) Which school of jurisprudence views law as a sort of evolutionary process, where changing norms of society will be reflected in the law?

  1. A) the Natural Law School of jurisprudence
  2. B) the Sociological School of jurisprudence
  3. C) the Analytical School of jurisprudence
  4. D) the Historical School of jurisprudence

Answer:  D

Diff: 1

Skill:  Legal Concepts

LO:  1.1 Define law.

AACSB:  Analytical thinking

Classification:  Concept

 

4) Imposing a ban on public smoking can serve as an example of a law that adheres to the ________ School of jurisprudence.

  1. A) Command
  2. B) Sociological
  3. C) Law and Economics
  4. D) Analytical

Answer:  B

Diff: 1

Skill:  Legal Concepts

LO:  1.1 Define law.

AACSB:  Analytical thinking

Classification:  Concept

 

5) Proponents of the Command School of jurisprudence will assert that the law is ________.

  1. A) developed, communicated, and enforced by the ruling party
  2. B) a means to achieve and advance sociological goals
  3. C) a collection of a society’s traditions and customs that has developed over the centuries
  4. D) based on human reasoning, and humans’ choosing power between what is good and evil

Answer:  A

Diff: 1

Skill:  Legal Concepts

LO:  1.1 Define law.

AACSB:  Analytical thinking

Classification:  Concept

 

6) Which school of jurisprudence bases its principles, for solving legal disputes, on broad notions of fairness, and subjective decision making by judges?

  1. A) the Natural Law School of jurisprudence
  2. B) the Analytical School of jurisprudence
  3. C) the Critical Legal Studies School of jurisprudence
  4. D) the Sociological School of jurisprudence

Answer:  C

Diff: 1

Skill:  Legal Concepts

LO:  1.1 Define law.

AACSB:  Analytical thinking

Classification:  Concept

 

 

7) Which school of jurisprudential thought emphasizes using law as a tool for market efficiency while solving legal disputes?

  1. A) the Critical Legal Studies School of jurisprudence
  2. B) the Command School of jurisprudence
  3. C) the Sociological School of jurisprudence
  4. D) the Law and Economics School of jurisprudence

Answer:  D

Diff: 1

Skill:  Legal Concepts

LO:  1.1 Define law.

AACSB:  Analytical thinking

Classification:  Concept

 

8) Which school of jurisprudential thought is reflected in documents such as the U.S. Constitution, the Magna Carta, and the United Nations Charter?

  1. A) the Natural Law School
  2. B) the Historical School
  3. C) the Sociological School
  4. D) the Analytical School

Answer:  A

Diff: 2

Skill:  Legal Concepts

LO:  1.1 Define law.

AACSB:  Analytical thinking

Classification:  Concept

 

9) The U.S. government passed draft laws during the Vietnam War decreeing that men of a certain age had to serve in the military if they met specific physical requirements. Which of the following schools of jurisprudential thought does such draft laws adhere to the most?

  1. A) the Historical School of jurisprudence
  2. B) the Natural Law School of jurisprudence
  3. C) the Sociological School of jurisprudence
  4. D) the Command School of jurisprudence

Answer:  D

Diff: 2

Skill:  Legal Concepts

LO:  1.1 Define law.

AACSB:  Analytical thinking

Classification:  Concept

 

 

10) Businesses that are organized in the United States are subject to its laws, but not to the laws of other countries in which they do business.

Answer:  FALSE

Diff: 1

Skill:  Legal Concepts

LO:  1.1 Define law.

AACSB:  Analytical thinking

Classification:  Concept

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Legal Environment of Business 8th Edition By Cheeseman”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vendor Information

  • Address:
  • No ratings found yet!