Test Bank For Managerial Economics Applications Strategies and Tactics 14th Edition by James

$30.00
admin

Edition: 14th Edition

Format: Downloadable ZIP File

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Test Bank For Managerial Economics Applications Strategies and Tactics 14th Edition by James

1. The form of economics most relevant to managerial decision-making within the firm is:

a. macroeconomics
b. welfare economics
c. free-enterprise economics
d. microeconomics
e. none of the above

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Easy
QUESTION TYPE:   Multiple Choice
HAS VARIABLES:   False
NATIONAL STANDARDS:   United States – BPROG: Analytic
TOPICS:   The Decision-Making Model
KEYWORDS:   BLOOM’S: Knowledge
DATE CREATED:   6/21/2016 8:42 AM
DATE MODIFIED:   6/21/2016 8:42 AM

 

2. If one defines incremental cost as the change in total cost resulting from a decision, and incremental revenue as the change in total revenue resulting from a decision, any business decision is profitable if:

a. it increases revenue more than costs or reduces costs more than revenue
b. it decreases some costs more than it increases others (assuming revenues remain constant)
c. it increases some revenues more than it decreases others (assuming costs remain constant)
d. all of the above
e. b and c only

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Easy
QUESTION TYPE:   Multiple Choice
HAS VARIABLES:   False
NATIONAL STANDARDS:   United States – BPROG: Analytic
TOPICS:   Implications of Shareholder Wealth Maximization
KEYWORDS:   BLOOM’S: Comprehension
DATE CREATED:   6/21/2016 8:42 AM
DATE MODIFIED:   6/21/2016 8:42 AM

 

3. In the shareholder wealth maximization model, the value of a firm’s stock is equal to the present value of all expected future ____ discounted at the stockholders’ required rate of return.

a. profits (cash flows)
b. revenues
c. outlays
d. costs
e. investments

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Moderate
QUESTION TYPE:   Multiple Choice
HAS VARIABLES:   False
NATIONAL STANDARDS:   United States – BPROG: Analytic
TOPICS:   Implications of Shareholder Wealth Maximization
KEYWORDS:   BLOOM’S: Comprehension
DATE CREATED:   6/21/2016 8:42 AM
DATE MODIFIED:   6/21/2016 8:42 AM

 

4. Which of the following statements concerning the shareholder wealth maximization model is (are) true?

a. The timing of future profits is explicitly considered.
b. The model provides a conceptual basis for evaluating differential levels of risk.
c. The model is only valid for dividend-paying firms.
d. a and b
e. a, b, and c

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Moderate
QUESTION TYPE:   Multiple Choice
HAS VARIABLES:   False
NATIONAL STANDARDS:   United States – BPROG: Analytic
TOPICS:   Objective of the Firm
KEYWORDS:   BLOOM’S: Comprehension
DATE CREATED:   6/21/2016 8:42 AM
DATE MODIFIED:   7/23/2016 2:36 PM

 

5. According to the profit-maximization goal, the firm should attempt to maximize short-run profits since there is too much uncertainty associated with long-run profits.

a. true
b. false

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Moderate
QUESTION TYPE:   Multiple Choice
HAS VARIABLES:   False
NATIONAL STANDARDS:   United States – BPROG: Analytic
TOPICS:   Implications of Shareholder Wealth Maximization
KEYWORDS:   BLOOM’S: Comprehension
DATE CREATED:   6/21/2016 8:42 AM
DATE MODIFIED:   7/23/2016 3:35 PM

 

6. According to the innovation theory of profit, above-normal profits are necessary to compensate the owners of the firm for the risk they assume when making their investments.

a. true
b. false

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Easy
QUESTION TYPE:   Multiple Choice
HAS VARIABLES:   False
NATIONAL STANDARDS:   United States – BPROG: Analytic
TOPICS:   The Role of Profits
KEYWORDS:   BLOOM’S: Comprehension
DATE CREATED:   6/21/2016 8:42 AM
DATE MODIFIED:   7/23/2016 3:35 PM

 

7. According to the managerial efficiency theory of profit, above-normal profits can arise because of high-quality managerial skills.

a. true
b. false

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Easy
QUESTION TYPE:   Multiple Choice
HAS VARIABLES:   False
NATIONAL STANDARDS:   United States – BPROG: Analytic
TOPICS:   The Role of Profits
KEYWORDS:   BLOOM’S: Comprehension
DATE CREATED:   6/21/2016 8:42 AM
DATE MODIFIED:   7/23/2016 3:36 PM

 

8. Which of the following (if any) is not a factor affecting the profit performance of firms:

a. differential risk
b. innovation
c. managerial skills
d. existence of monopoly power
e. all of the above are factors

 

ANSWER:   e
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Moderate
QUESTION TYPE:   Multiple Choice
HAS VARIABLES:   False
NATIONAL STANDARDS:   United States – BPROG: Analytic
TOPICS:   The Role of Profits
KEYWORDS:   BLOOM’S: Comprehension
DATE CREATED:   6/21/2016 8:42 AM
DATE MODIFIED:   6/21/2016 8:42 AM

 

9. Agency problems and costs are incurred whenever the owners of a firm delegate decision-making authority to management.

a. true
b. false

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Moderate
QUESTION TYPE:   Multiple Choice
HAS VARIABLES:   False
NATIONAL STANDARDS:   United States – BPROG: Analytic
TOPICS:   Separation of Ownership and Control: The Principal-Agent Problem
KEYWORDS:   BLOOM’S: Comprehension
DATE CREATED:   6/21/2016 8:42 AM
DATE MODIFIED:   7/23/2016 3:37 PM

 

10. Economic profit is defined as the difference between revenue and ____.

a. explicit cost
b. total economic cost
c. implicit cost
d. shareholder wealth
e. none of the above

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
DIFFICULTY:   Moderate
QUESTION TYPE:   Multiple Choice
HAS VARIABLES:   False
NATIONAL STANDARDS:   United States – BPROG: Analytic
TOPICS:   The Decision-Making Model
KEYWORDS:   BLOOM’S: Comprehension
DATE CREATED:   6/21/2016 8:42 AM
DATE MODIFIED:   6/21/2016 8:42 AM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Managerial Economics Applications Strategies and Tactics 14th Edition by James”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vendor Information

  • Address:
  • No ratings found yet!