Test Bank For Nutrition for Life 3rd Edition by Thompson

$22.00
admin

Edition: 3rd Edition

Format: Downloadable ZIP File

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Test Bank For Nutrition for Life 3rd Edition by Thompson

ISBN-10: 0321787684, ISBN-13: 978-0321787682

Chapter 1  The Role of Nutrition in Our Health

Multiple-Choice Questions

1) Which statement is FALSE concerning the field of nutrition?

  1. A) Nutrition is the study of how food nourishes the body.
  2. B) Nutrition encompasses how we consume, digest, metabolize, and store food.
  3. C) Nutrition is an ancient science that dates back to the 14th century.
  4. D) Nutrition involves studying the factors that influence eating patterns.

Answer:  C

Page Ref: 4

Skill:  Factual

 

2) Which of the following chronic diseases is NOT strongly associated with dietary choices?

  1. A) Alzheimer’s disease
  2. B) cancer
  3. C) heart disease
  4. D) type 2 diabetes

Answer:  A

Page Ref: 4

Skill:  Factual

 

3) All nutrients are divided into how many classes?

  1. A) two
  2. B) four
  3. C) six
  4. D) eight

Answer:  C

Page Ref: 8

Skill:  Factual

 

4) To a scientist describing nutrients, the term “organic” means nutrients that

  1. A) contain both carbon and hydrogen.
  2. B) contain hydrogen and nitrogen.
  3. C) are natural, not synthetic.
  4. D) are synthetic, not natural.

Answer:  A

Page Ref: 8

Skill:  Factual

 

 

5) What is the primary source of fuel for the brain?

  1. A) proteins
  2. B) fats
  3. C) carbohydrates
  4. D) vitamins

Answer:  C

Page Ref: 9

Skill:  Factual

6) Of the following nutrients, which contains nitrogen?

  1. A) carbohydrates
  2. B) proteins
  3. C) lipids
  4. D) water

Answer:  B

Page Ref: 11

Skill:  Factual

 

7) Which of the following is an example of an inorganic nutrient?

  1. A) vitamin A (vitamin)
  2. B) stearic acid (fat)
  3. C) dietary fiber (carbohydrate)
  4. D) calcium (mineral)

Answer:  D

Page Ref: 12

Skill:  Conceptual

 

8) Jane consumed a breakfast that contained 85 grams of carbohydrate, 20 grams of protein, and 18 grams of fat. How many kilocalories did Jane eat at breakfast?

  1. A) 123 kilocalories
  2. B) 152 kilocalories
  3. C) 582 kilocalories
  4. D) 1,007 kilocalories

Answer:  C

Page Ref: 9

Skill:  Applied

 

 

9) For dinner, Carol consumes 250 grams of carbohydrate, 50 grams of protein, and 30 grams of fat. In addition, Carol decides that she wants a glass of wine with her meal. If she drinks one glass of wine containing 10 grams of alcohol, how many total kilocalories does she consume in this meal?

  1. A) 340 kilocalories
  2. B) 1,540 kilocalories
  3. C) 1,806 kilocalories
  4. D) 2,820 kilocalories

Answer:  B

Page Ref: 9

Skill:  Applied

 

10) Which of the following are examples of carbohydrate-rich foods?

  1. A) butter and corn oil
  2. B) beef and pork
  3. C) wheat and lentils
  4. D) bacon and eggs

Answer:  C

Page Ref: 9-10

Skill:  Conceptual

11) Which dietary standard, expressed as percentages of total energy, defines the recommended intake range for the macronutrients?

  1. A) Tolerable Upper Intake Level (UL)
  2. B) Recommended Dietary Allowance (RDA)
  3. C) Estimated Average Requirement (EAR)
  4. D) Acceptable Macronutrient Distribution Range (AMDR)

Answer:  D

Page Ref: 15

Skill:  Factual

 

12) Which of the following nutrients is NOT organic?

  1. A) vitamins
  2. B) carbohydrates
  3. C) proteins
  4. D) water

Answer:  D

Page Ref: 8

Skill:  Factual

 

 

13) Lauren’s friend has recommended that she take a vitamin C supplement before undergoing oral surgery. Lauren is concerned about consuming too much of the supplement. Which of the following nutrient standards would assist Lauren in determining the highest amount of the supplement that would be safe for her to consume?

  1. A) Tolerable Upper Intake Level (UL)
  2. B) Recommended Dietary Allowance (RDA)
  3. C) Estimated Average Requirement (EAR)
  4. D) Acceptable Macronutrient Distribution Range (AMDR)

Answer:  A

Page Ref: 15

Skill:  Applied

 

14) Which of the following nutrients is the MOST energy dense?

  1. A) carbohydrate
  2. B) fat
  3. C) protein
  4. D) vitamins

Answer:  B

Page Ref: 9

Skill:  Conceptual

 

15) Which of the following BEST describes minerals?

  1. A) micronutrients that are broken down easily during digestion
  2. B) micronutrients that are easily destroyed by heat and light
  3. C) inorganic micronutrients found in a variety of foods
  4. D) nutrients that are needed in large amounts by the body

Answer:  C

Page Ref: 12

Skill:  Conceptual

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Nutrition for Life 3rd Edition by Thompson”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vendor Information

  • Address:
  • No ratings found yet!