Test Bank For Organic Chemistry 9th edition by Francis Carey

$15.00
admin

Edition: 9th Edition

Format: Downloadable ZIP File

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Test Bank For Organic Chemistry 9th edition by Francis Carey

ISBN-10: 0073402745, ISBN-13: 978-0073402741

Chapter 1: Structure Determines Properties
1. What is the ground state electron configuration of carbon?
A) 1s2
2s2
2px
1
B) 1s2
2s2
2px
2
C) 1s2
2s2
2px
1
2py
1
D) 1s2
2s2
2px
2
2py
1
Ans: C
2. Which of the following has (have) the same electron configuration as Ne?
Na-
Mg2+ O2- Mg+
A) Na-
and O2-
B) Mg2+ and O2-
C) Mg+
and O2-
D) only Mg2+
Ans: B
3. What is the letter designation given to dumbbell shaped orbitals like the one depicted
below?
A) s B) p C) d D) f
Ans: B
4. What is the charge on the phosphorus ion in Na3P?
A) -3 B) -1 C) +1 D) +3
Ans: A
5. Predict which bond is the most polar in ethanol, CH3CH2OH?
A) C—C B) C—H C) C—O D) O—H
Ans: D
6. Which one of the following is the conjugate base of NH3?
A) NH4
+
B) H+
C) N3-
D) NH2

Ans: D
7. Which one of the following is the ionic compound formed between magnesium and
chlorine?
A) MgCl B) MgCl2 C) Mg2Cl3 D) MgCl3
Ans: B
Chapter 1 Structure Determines Properties
Page 2
8. Identify the condensed formula of the following structure:
A) (CH3)2CHCHClCH(CH3)2 C) (CH3)2CHCHClC(CH3)3
B) CH3CH(CH3)CHClCH(CH3)2 D) (CH3)3CCHClCH(CH3)3
Ans: C
9. What is the chemical formula of the following carbon skeleton diagram?
A) C8H14 B) C8H16 C) C8H18 D) C8H20
Ans: C
10. How many hydrogen atoms are there on carbon atoms 1 and 2, respectively, in the
structure below?
A) 4, 1 B) 4, 0 C) 3, 1 D) 3, 0
Ans: D
11. How many C3H8O constitutional isomers are possible?
A) one B) two C) three D) four
Ans: C
12. Which of the following best describes the relationship between the following two
structures?
A) identical compounds
B) resonance structures
C) constitutional isomers
D) different compounds with different constitutions
Ans: A
13. How many constitutional isomers of C4H9Br are possible?
A) one B) two C) three D) four
Ans: D
14. How many constitutional isomers of C3H6Cl2 are possible?
A) three B) four C) five D) six
Ans: B
15. What is the formal charge on the carbon atom?
A) +1 B) 0 C) -1 D) -2
Ans: C

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Organic Chemistry 9th edition by Francis Carey”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vendor Information

  • Address:
  • No ratings found yet!